četrtek, 29. julij 2010

Pečena rdeča pesa

Tole bi lahko kategorizirali kot prilogo ali pa solato...mogoče predjed? Nežno sladek okus s hrustljavo skorjico.

Sestavine:
5 mladih rdečih pes z maminega vrta
sok pol limone
jedilna žlica mirin-a (mirin je Japonsko sladko riževo vino. Če ga ni pri roki, gre tudi brez njega. Vsekakor ne menjati z navadnim riževim vinom!)
pol jedilne žlice hrenove omake
jedilna žlica olivnega olja
sol, poper

Rdečo peso skuhamo v vodi ter kuhano olupimo. Če je pesa večja, jo prepolovimo da se lepše speče. Naoljimo, damo v pekač in pečemo na 180-200 stopinjah približno pol ure, dokler ni pesa lepo zapečena. Med peko peso obrnemo, da se zapeče z vseh strani. Za omako zmešamo vse zgoraj naštete sestavine ter prelijemo čez pečeno peso. Postrežemo toplo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar