sobota, 11. februar 2012

Namaz iz fižola in posušenih paradižnikov

Novo leto, druga država, pa drugačna hrana v trgovinah na katero se bo potrebno navaditi. Po dveh mesecih mi je končno uspelo iz škatel izvleči kuhinjske pripomočke in spackati tale namaz.

Vzela sem:
-približno skodelico in pol kuhanega rdečega fižola
-8 posušenih paradižnikov namočenih v olju
-pol čajne žlice origana
-mleto dimljeno papriko
-sol, poper
-večjo čebulo
-dva stroka česna
-nekaj jedilnih žlic olivnega olja

Čebulo in česen malo popražimo na olju, še boljše je če jih spečemo v pečici, so bolj sladki, ampak meni se je mudilo in sem vse skupaj popražila kar v ponvi. V mikser damo kuhan fižol (nekaj fižola damo na stran, ter ga zmečkamo med prsti ali pa z vilico, ter na koncu dodamo v namaz, da je malo bolj raznoliko), popraženo čebulo in česen, začimbe, olje, narezane paradižnike ter vse skupaj zmiksamo.

2 komentarja: