nedelja, 2. december 2012

Solata z listnatim ohrovtom (in pečen tofu)

The ultimate "bunny food", surovo in zeleno. Zvezda te objave je solata iz ohrovta, tofu je samo malo za zraven.

Potrebujemo:
-par listov listnatega kodrastega ohrovta
-četrt rdeče paprike
-pol male čebule

Za preliv:
-tahini (sezamova pasta)
-jabolčni kis
-veganska majoneza (namesto majoneze sem nameravala uporabiti pol avokada, a se ni bil dovolj zrel)
-sol, poper

Ohrovt potrgamo s stebla in narežemo na majhne kose. Na drobno narežemo čebulo in papriko. V kozarcu zmešamo sestavine za preliv, točnih količin nisem napisala, ker nisem točno štela koliko žlic česa sem dala notri, pač po okusu. Preliv vmešamo v ohrovt ter vse skupaj gnetemo nekaj minut, da se ohrovt zmehča in listi malce polomijo. Pustimo stati kakšno uro, da se listi še malo zmehčajo in ponudimo.

Tofu pa je pečen v pečici, premazan z olivnim oljem, ter posut s soljo, timijanom in mleto papriko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar