Za 6 večjih polpetkov potrebujemo:
-pol skodelice rdeče kvinoje
-pol skodelice rdeče leče
-manjšo čebulo
-strok česna
-pest ovsenih kosmičev
-pol čajne žlice kumine
-čajno žlico mletega koriandra
-čajno žlico mlete paprike
-sol, malce timijana
-pest listov peteršilja
Lečo in kvinojo speremo ter skupaj kuhamo do mehkega. Najlaže je vse skupaj kuhati v veliko vode in odcediti, a ker se rdeča leča razkuha in ker nismo hoteli z odcejanjem izgubiti tekočine, smo vse skupaj kuhali na manj vode in potem sproti dolivali.
Malce ohladimo. Vmešamo narezano čebulo, česen, ovsene kosmiče, peteršilj in začimbe. Dobro pregnetemo in postavimo v hladilnik za par ur, da se masa malce strdi in kosmiči vpijejo tekočino. Oblikujemo polpetke ter jih spečemo v pečici na 200 stopinj celzija. Vmes jih nismo obračali. Rezultat je lepo hrustljava skorljica in mehka sredica.
-pol skodelice rdeče kvinoje
-pol skodelice rdeče leče
-manjšo čebulo
-strok česna
-pest ovsenih kosmičev
-pol čajne žlice kumine
-čajno žlico mletega koriandra
-čajno žlico mlete paprike
-sol, malce timijana
-pest listov peteršilja
Lečo in kvinojo speremo ter skupaj kuhamo do mehkega. Najlaže je vse skupaj kuhati v veliko vode in odcediti, a ker se rdeča leča razkuha in ker nismo hoteli z odcejanjem izgubiti tekočine, smo vse skupaj kuhali na manj vode in potem sproti dolivali.
Malce ohladimo. Vmešamo narezano čebulo, česen, ovsene kosmiče, peteršilj in začimbe. Dobro pregnetemo in postavimo v hladilnik za par ur, da se masa malce strdi in kosmiči vpijejo tekočino. Oblikujemo polpetke ter jih spečemo v pečici na 200 stopinj celzija. Vmes jih nismo obračali. Rezultat je lepo hrustljava skorljica in mehka sredica.
Ni komentarjev:
Objavite komentar