nedelja, 23. marec 2014

Kokosovi piškoti z rabarbarino čežano

Teden dni nazaj se je k meni preselilo osem starejših dam, ki so laboratorij v kleti zamenjale za veliko omaro v moji dnevni sobi...neke vrste dom za ostarele miši.

Trenutno jim še urejam domovanje, včeraj so dobile nov kokosov oreh iz katerega sem izdolbla meso, ga narezala na tanke lističe, popekla ter spekla kokosove piškote. Morali bi biti scones, pa se niso lepo dvignili, mogoče zaradi pretečenega roka na pecilnem prašku.









Za približno 15 malih piškotov potrebujemo:
-skodelico moke
-3 jedilne žlice rjavega sladkorja
-polovico čajne žlice pecilnega praška
-ščep soli
-približno 3 jedilne žlice kokosovega masla
-4 jedilne žlice naribanega kokosa
-približno 4 žlice kokosovega mleka (lahko rudi kateregakoli rastlinskega mleka)

Pečico segrejemo na 200 stopinj celzija. V moko vmešamo sladkor, pecilni prašek ter sol. Dodamo na kose narezano kokosovo maslo, ter ga s prsti na hitro vgnetemo v moko. Pazimo, da se maslo ne začne topiti, testo mora zgledati kot pesek, če vmes ostane kakšen večji kos masla, ni problema. Če testo predolgo gnetemo, bodo piškoti trdi. Dodamo mleko ter na hitro pregnetemo. Dodamo še nariban in popečen kokos. Testo damo na peki papir, ga z rokami potlačimo in zravnamo na debelino cm. S kozarcem ali modelčkom izrežemo piškote ter jih pečemo približno 15 minut. Še tople postrežemo z rabarbarino čežano

Ni komentarjev:

Objavite komentar